• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

SALON MÜZAYEDESİ / SHERATON İSTANBUL LEVENT / KLASİK & ÇAĞDAŞ TABLOLAR VE HAT MÜZAYEDESİ

MÜZAYEDE KATILIMI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Müzayedemiz “Salon ve Online Müzayede” şeklinde gerçekleşecek olup, saat 14:00 itibariyle web sitemizden canlı olarak yayınlanacaktır. Buna ek olarak , 9 - 17 Aralık tarihleri arasında internet sitemiz (www.istanbulantiksanat.com) üzerinden ön peyler toplanmaktadır. Nihai sonuç, 17 Aralık Pazar günü 14:00’da Levent Sheraton Otel Balo Salonu’nda yapılacak canlı müzayedede her bir eserin sırasıyla satışından sonra belli olacaktır.

Müzayedeye katılımlar aşağıdaki üç şekilde gerçekleşecektir;

1. Müzayede günü olan 17 Aralık Pazar günü salona gelerek ve bayrak alarak katılım sağlanabilecektir.

2. Online olarak katılım sağlanabilecektir. Bu şekilde katılım sağlamak isteyenlerin www.istanbulantiksanat.com adresine giderek “kayıt ol” sekmesinde gerekli bütün bilgileri doldurup kayıt olmaları gerekmektedir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra sanatseverler 9 - 17 Aralık tarihleri arasında giriş yaparak eserlere ön teklif verebilir ve 17 Aralık Pazar günü saat 14:00’da başlayacak canlı müzayedeye salonla eş zamanlı olarak katılıp teklif verebileceklerdir.

3. Telefonla katılım sağlanabilecektir. Müzayede kataloğu web sitemiz üzerinden online olarak ve pdf formatında görülebilecektir. Dileyen sanatseverler müzayede öncesi telefonla pey verebiilir. Müzayede günü olan 17 Aralık Pazar günü müzayedeye telefonla canlı katılım sağlayıp ilgilendikleri eserlere de ayrıca pey verebilecektir. Bu şekilde katılmak isteyenlerin 17 Aralık Pazar günü 13:00’a kadar 0532 171 53 31 numaralı telefonla irtibata geçip kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Eser ekspertizleri Sn. Bayram Karşit ve Prof. Süleyman Berk tarafından yapılmıştır.

Müzayedemizde uygulanacak komisyon oranı %9'dur.

  • Kategori: Ferman
Lot: 150 » Ferman

FERMAN

Sultan III. Selim Han (1761-1808). Hatt-ı Sultanî ile mücehhez dönemine ait orijinal tezhipli ferman. 80 x 55 cm.

Bolu Sancağı’nda Kukina nahiyesinde İledikli Çiftliği diye meşhur arazinin gelirinin İncezâde Şeyh Ahmed Zâviyesi vakfına ait olduğundan, buraya hariçten bazı mukataacıların öşür vesair vergi tahsili için geldiklerinden şikayet eden çiftçilerin talebi üzerine bu arazilerin vakıf olduğunun kaydının çıkarıldığı ve buna göre İledikli çiftliğinin arazi gelirleri vakfa ve Kukrepa köyünün ise hazineye buna göre vergi tahsil edileceğine dair 11 Muharrem 1208 (19 Ağustos 1793) tarihli ve Sultan III. Selim Han tuğralı ferman.
Detaylar
Lot: 151 » Ferman

FERMAN

Sultan III. Selim Han (1761-1808) Hatt-ı Sultanî ile mücehhez dönemine ait orijinal tezhipli ferman. 78 x 55 cm

Bolu Sancağı’nda Kokpınar/ Kokina nahiyesinde İlediklioğlu Çiftliği diye meşhur arazinin gelirinin İncezâde Şeyh Ahmed Zâviyesi vakfına ait olduğundan, buraya hariçten bazı mukataacıların öşür vesair vergi tahsili için geldiklerinden şikayet eden çiftçilerin talebi üzerine bu arazilerin vakıf kaydının çıkarıldığı ve buna göre arazi gelirlerinin vakfa ve çeltik hasılatının da mültezimlere ait olduğuna dair kayıt çıkmış iken vakfı korumak için bütün varidatın zaviyeye bağlandığına dair 13 Zilkade 1217 (7 Mart 1803) tarihli ve Sultan III. Selim Han tuğralı ferman.
Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 1
sonraki