12. Online Müzayede'de yer alan tüm resimler kurumumuz güvencesinde olup Yüksek Ressam/Restoratör BAYRAM KARŞİT tarafından ekspertiz edilip onaylanmıştır.
12. Online Müzayede 22 Ağustos PAZAR günü saat 21:00'dan itibaren CANLI olarak devam edecektir. Her lotun ekranda kalma süresi 30 saniyedir. Lotlar sıra ile satışa çıkacak ve son 10 saniyede teklif gelmesi halinde her lot 20 saniye daha uzayacaktır.
Sayın koleksiyoner ve sanatseverler eserlere pey vermek ve "Online Canlı Müzayede"ye katılmak için web sitemiz üzerinden üye olunuz. İlgilendiğiniz eserler ile ilgili olarak +905321715331no'lu telefondan bilgi alabilir, Hüsrev Gerede Caddesi no: 52/2 Teşvikiye'deki adresimizde eserleri yakından inceleyebilir ve uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.
CAHİT GÜRAYDIN (d.1931)
"Süleymaniye". İmzalı. 1992 tarihli. 55 x 60 cm. ( Çerçeveli : 70x75 cm) Tuval üzeri yağlıboya.
YÜZBAŞI NUREDDİN (19.yy)
"Sultanahmet". İmzalı. 38 x 46 cm. Tuval üzeri yağlıboya.
S. ILIADIS (19.yy)
"Ayasofya". İmzalı. 1903 tarihli. 55 x 68 cm. ( Çerçeveli:70x83 cm) . Tuval üzeri yağlıboya.
İSMAİL ALTINOK (1920-2002)
"Kahve İçi". İmzalı. 1950 tarihli. Ahşap üzeri yağlıboya. 63 x 49 cm.
LEON BELLEMONT (1866-1961)
"Rıhtımda İşçiler". İmzalı. 38 x 46 cm. Tuval üzeri yağlıboya.
KADRİ AYTOLON (1873-1957)
"Sokak". İmzalı. Duralit üzeri yağlıboya. 50 x 38 cm
CEVAT DERELİ (1900-1989)
"Kayseri". İmzalı, tuval üzeri yağlıboya (duralite marufle). 33X46 cm. *Yüksek Ressam/Restoratör Bayram Karşit onaylıdır.
“İlk ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Sanayi-i Nefise Mektebine giren Dereli, burada İbrahim Çallı atölyesine devam etti ve 1924 yılında mezun oldu. Yarışma sınavını kazanıp öğrenim için Paris’e gönderilen sanatçı, öğrenimini tamamlayıp yurda dönünce Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi resim öğretmen yardımcılığına atandı.
1933’de de Tıp fakültesi desinatörlüğüne atanan sanatçı, 1939’da Halkevleri Genel Merkezi tarafından Sinop’a gönderildi ve bu bölge ile ilgili sayısız peyzajlar yaptı. İlk dönemlerinde empresyonist bir tavırla realist kompozisyonlar üreten sanatçı çok sayıda natürmort ve peyzaj yaptı.
Müstakil Ressamlar ve Heykeltraşlar birliğinin kurucularından sayılan Cevat Dereli daha sonra (D) gurubuna katıldı. Resim ve Heykel Müzesinde, Milli Kütüphane koleksiyonunda, birçok özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri bulunan sanatçı Çağdaş Türk Resmine önemli katkılarda bulunmuştur.”
AVNİ LİFİJ (1886-1927)
Peyzaj. İmzalı, kontraplak üzeri yağlıboya, 18x27 cm. *Yüksek Ressam/Restoratör Bayram Karşit onaylıdır.
"1906 yılında Hüseyin Avni Lifij, Fransızca öğretmeni İskender Ferit Bey sayesinde Ayasofya'da mimari çizimler yapmakta olan Fransız mimar Henri Prost ile tanışır. Henri Prost, resimlerini Müze Müdürü Osman Hamdi Beye götürmesini önerince Pipolu Otoportre adlı resmini Osman Hamdi Bey’e götürüp göstermiştir. Bu sırada Osman Hamdi Bey, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Müdürü ve Güzel Sanatlar Akademisi adını alacak olan mektebin de başındadır. Avni Lifij’in tamamen doğal bir yetenek ve amatör bir ruhla yaptığı bu resmi beğenen Osman Hamdi Bey, bundan sonra yaptığı resimleri kendisine göstermesini ister.
1908’de Osman Hamdi Bey’in Paris’e göndermek istediği öğrenci adayları listesinde, Hüseyin Avni Lifij’in de adı ve “Pipolu Otoportre resmi vardır. Bu resim Abdülmecid Efendi’nin beğenisine sunulur."Kadehli-Pipolu Otorportre" sayesinde yurtdışında yetkin bir sanat eğitiminin, Avrupa'nın ve başarılı bir sanat hayatının kapıları Avni Lifij'e açılacaktır.
Nihayetinde Abdülmecid Efendi’nin de onayı ile Hüseyin Avni’ye Avrupa’nın kapıları açılmış olur. Bir yıl kadar Sanayi-I Nefise’de süren bir eğitimden sonra 1909 yılında Paris’e giderek “I’Ecole Nationale Speciale des Beaux-Art”dan kurları izleme belgesi alarak Cormon Atölyesi’nde resim çalışmalarına başlar. Bu atölyede kendisinden önce gelen veya sonra gelip kayıt olan İbrahim Çallı, Feyhaman Duran , Hikmet Onat, Nazmi Ziya Güran , Namık İsmail gibi ressamlarla birlikte Paris’te birçok faaliyetlerde bulunur. Cormnon’un atölyesine gelen Türk Ressamlarının pek çoğu izlenimci bir ressam olmaya meylederlerken kendisi daha çok simgeci ressamlara ilgi duymaya başlar. Bu nedenle Ressam Guillonnet ve Andre Lecomte Du Noüy ile dostluk kurarak serbest zamanlarında atölyelerine devam etti.
1912’de Paris’ten İstanbul’a dönmek zorunda kalmış ve İstanbul Sultanisi (İstanbul Erkek Lisesi)’nde resim öğretmeni olarak görev yapmaya başlamıştır. İki yıl sonra I. Dünya Savaşı çöıkmış Paris’te kalan diğer Türk ressamların hepsi de yurda geri dönmüşler ve Osmanlı Ressamlar Cemiyetini kurmuşlardır. Üstelik Paris’te eğitim gören bu ressamlar 1914 Çallı Kuşağı (Türk İzlenimcileri) olarak adlandırılacaklar ve H. A. Lifij de bu ressamlar içinde en yetenekli olanlardan birisi olarak dikkatleri çekeceklerdir.
1915'te Kandili İnas Sultanisi (Kandilli Kız Lisesi)'nde Fransızca öğretmenliği yapar. Paris’te Louvre Müzesi’nde Luca Giordano’nun “Mars ile Venüs” tablosunun Lifij tarafından yapılan kopyasının da bulunduğu koleksiyon Güzel Sanatlar Okulu’nda toplanarak; 1915 Ekim ayında sergilenir. 1916 yılı ilkbaharında 1. Galatasaraylılar Yurdu Resim Sergisi’ne iki resmi ile katılır. 1917 sonbaharında İstanbul'da Galatasaraylılar Yurdunda açılan "Savaş Resimleri ve Diğerleri" Sergisi'ne, 20 resim ile katılmıştır.
Bu sırada Enver Paşa’nın teşviki ile kurulan Şişli Atölyesine de resimler yaparak katılır. Şişli’de kurulan atölyede, Namık İsmail ve dönemin diğer ressamları, İbrahim Çallı, Feyhaman Duran , Hikmet Onat, Nazmi Ziya Güran , Hüseyin Avni Lifij, Sami Yetik', Şevket Dağ, Mehmet Ruhi Arel, Ali Sami Boyar gibi sanatçılar savaş konulu resimler yapmak üzere görevlendirilirler. Hüseyin Avni’de Şişli Atölyesi denilen bu atölyede savaş konulu bir çok resim yapacaktır.
Nitekim 1918’de Viyana'da sergilenen "Savaş Resimleri ve Diğerleri Sergisi"ne 18 resim ile katılır. İçinde sanatçının da beş eseri bulunan hükümete ait olan 56 adet tablo, Maarif Kurulunun 12. 3. 1921 tarihli mazbatası uyarınca "Resim Eserleri Koleksiyonu" tarafından alınır. Türk ressamlar Cemiyeti Tarafından düzenlenen 4. Galatasaray Resim Sergisi'ne üç resim ile ve aynı yıl kurulan Serbest "Resim Atelyesi"ndeki sergiye 7 poşad ve 1 eskizi ile dahil olmuştur.
1924’te Sanayi-i Nefise Mektebi Ali’si Tezyini Sanatlar öğretmenliğine atanır. Ölümüne kadar Sanayi-i Nefise Mektebi Ali’si Tezyiniye Muallimi olarak görevde kalır. Ancak bölümün ilk mezunlarını göremeden; 2 Haziran 1927’de Laleli’de Harikzedegan Apartmanı’ndaki odasında henüz 41 yaşında iken, hayata veda eder."
MİM SARIM EFENDİ (1886-1929)
"İstanbul'da Kış". Eski Türkçe ve Latin harfleriyle imzalı. 25 x 15 cm. Hicri 1322 / m.1905 tarihli. Kağıt üzerine guaj.
AVNİ MEMEDOĞLU (1924-1998)
"At Pazarı", imzalı, 1950 tarihli, ahşap üzeri yağlıboya, 30x37 cm.
"Orta öğreniminden sonra, 1944'te İDGSA Resim Bölümüne girdi. Galeri bölümünde Seyfi Toray'ın, atölyede Cemal Tollu'nun öğrencisi oldu. 1950'de resimleri nedeniyle tutuklandı ve salıverildi. 1953'te İzmir'e yerleşti. Bir yıl sonra, burada ilk sergisini açtı. 1957'de geldiği İstanbul'da, bir süre reklamcılık ve tabelacılık yaptı. İl İmar Müdürlüğünde çalıştı. 1959'da arkadaşları Marta ve Nejat Tözge, İhsan ve Vahi İncesu, Hikmet Aksüt ile Yeni Dal Sanat Grubunu oluşturdu. Grubun sanat bildirgesini kaleme aldı. 1961'de bu grubun ikinci sergisi nedeniyle, öteki arkadaşlarıyla birlikte tutuklandı. 1962'de TİP'in ilk üyeleri arasında yer aldı.
Avni Memedoğlu'na göre; "Sanat sosyal bir olaydır''. O nedenle de sosyal bir amaca bağlıdır. Bu amaç, sanatçıyı, içinde yaşamakta olduğu topluma ve çevresine karşı sorumlu tutar. Resimlerinde, bu amacına uygun tema ve üslup karakteri ağır basar. Sosyal-eleştirel bir tutumla, topluma ayna tutar. Resimlerine yansıyan konular, çevresinde tanık olduğu ve bizzat gözlemlediği yaşam sahneleridir. Resim sanatımızda Ruhi Arel, Turgut Zaim gibi sanatçılarla başlayıp Neşet Günal, Balaban, İrfan Ertel, Mümtaz Yener ve Nuri İyem gibi sanatçılarla süren toplumsal-gerçekçi sanat anlayışının, orta kuşak temsilcileri arasında yer alır. Toplumcu ve insancı (hümanist) bir sanat anlayışını benimser."
KADRİ AYTOLON (1873-1957)
"Ayasofya". İmzalı. Karton üzeri yağlıboya. 50x35 cm
TURGUT ATALAY (1918-2004)
"Eski Cami , Edirne", imzalı, ahşap üzerine yağlıboya, 1940 tarihli, 42x52 cm.
"1936-1945 arasında Nazmi Ziya, İbrahim Çallı ve Leopold Levy atölyelerinde sanat öğrenimi gördü. İki yıl R. Belling’in yanında heykel etütleri yaptı. 1940’da Yeniler (Liman Ressamları) Grubunun kuruluşuna katıldı. 1946’da Paris’te düzenlenen uluslararası bir sergiye (UNESCO) yapıtlarıyla girdi.
Aralıklı olarak dört yıl resim öğretmenliği yaptıktan sonra, tiyatro ve opera dekoratörü olarak uzun yıllar çalıştı. Ressam ve Heykeltıraşlar Derneği’nin yurt içinde ve dışında düzenlediği sergilere katıldı. 1964’te Akademi Sanat Ödülünü kazandı. Resimlerinde klasik etüt birikimlerinin oluşturucu etkileri egemendir. Figür kaynaklı sanat anlayışının sürdürücüleri arasında yer alır."
AHMET UZELLİ (1904-1978)
"Üsküdar - Ahmediye Camii". İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya. 50x65 cm
DORA BRAUN
"Maçka Sırtlarından". İmzalı. 19.yy. 28x35 cm. Tuval üzeri yağlıboya
NİMETULLAH GERASİM (1904-1986)
"İstanbul Sokağı". İmzalı, 1964 tarihli, kontrplak üzeri yağlıboya, 76 x 61 cm. ( Çerçeveli: 95x80 cm)
"Tıp Öğrenimini yarıda bırakarak, Leningrad Güzel Sanatlar Akademisi'nde okudu. Bu okulu bitirdikten sonra, Paris Güzel Sanatlar Akademisi'nin portre ve peyzaj bölümlerine devam etti. 1932-1936 yıllarında Persepolis kazılarında arkeolog ve heykeltıraş olarak çalıştı. 1936-1956 yıllarında bulunduğu Shanghai'da sergiler açarak, Çin sanat çevrelerinin dikkatini çekti.
1956'da Türkiye'ye geldi. 1969'a kadar yaşamını İstanbul'da sürdürdü. Bu tarihten sonra Ankara'ya yerleşti. Yurt içinde ve yurt dışında karma sergilere katıldı. Türkiye'de 50 kadar kişisel sergi düzenledi.
Yapıtları, Amsterdam, New York, Washington gibi kentlerin müze ve özel koleksiyonlarında yer aldı. Yapıtları Christie's ve Sothebys gibi dünya devlerinin müzayedelerinde dönem dönem satışa sunulmaktadır".
GÜL PINAR
"Süleymaniye". İmzalı, tuval üzeri yağlıboya, 1997 tarihli, 45 x 60 cm.
MUHSİN KUT (d.1938)
"Virane Evler", imzalı, 1968 tarihli, tuval üzeri yağlıboya, 46x56 cm. Sanatçının eski dönem çok nadir çalışmalarından olup koleksiyonluk değer taşımaktadır.
"İlk resim sergisini 1959 yılında Taksim Meydanı’nda açtı. 1964-1969 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Seramik Bölümü’nde okudu ve oradan mezun oldu. Akademi içinde 1967 yılında Uluslararası Barış Şenliği Resim birincilik ödülü ile Ahmet Andiçen Seramik birincilik ödülünü kazandı. Akademide öğrenci iken Sabri Berker’in önerisi ile Beşiktaş Resim Heykel Müzesi Milli Koleksiyonu’na eseri kabul edilmiştir.
1987 yılı Tekel Resim yarışmasında birincilik ödülü alan sanatçının resimleri İstanbul ve Ankara Resim ve Heykel Müzeleri’nde, Avustralya’da Broken Hill Belediye Müzesi’nde, New York Üniversitesi Abby Grey Koleksiyonunda, İstanbul Modern’de, ayrıca yurtiçi ve yurt dışında birçok önemli koleksiyonda bulunmaktadır. İnsansız sokakları , özgün, tipik binaları, renkçi anlayışı ve özgün boya kullanımıyla hala eserlerini üretmeye devam etmektedir."
MUHSİN KUT (d.1938)
"Prag". İmzalı. 1985 tarihli. 60x72 cm. Tuval üzeri yağlıboya
"İlk resim sergisini 1959 yılında Taksim Meydanı’nda açtı. 1964-1969 yılları arasında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde Seramik Bölümü’nde okudu ve oradan mezun oldu. Akademi içinde 1967 yılında Uluslararası Barış Şenliği Resim birincilik ödülü ile Ahmet Andiçen Seramik birincilik ödülünü kazandı. Akademide öğrenci iken Sabri Berker’in önerisi ile Beşiktaş Resim Heykel Müzesi Milli Koleksiyonu’na eseri kabul edilmiştir.
1987 yılı Tekel Resim yarışmasında birincilik ödülü alan sanatçının resimleri İstanbul ve Ankara Resim ve Heykel Müzeleri’nde, Avustralya’da Broken Hill Belediye Müzesi’nde, New York Üniversitesi Abby Grey Koleksiyonunda, İstanbul Modern’de, ayrıca yurtiçi ve yurt dışında birçok önemli koleksiyonda bulunmaktadır. İnsansız sokakları , özgün, tipik binaları, renkçi anlayışı ve özgün boya kullanımıyla hala eserlerini üretmeye devam etmektedir."
İHSAN ŞURDUM (1930-2021)
Natürmort. İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya. 1985 tarihli. 46x55 cm.
"1947 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’ne girdi. 1954–55 öğretim yılı döneminde Bedri Rahmi Atölyesi Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1956 yılında Fransa’ya gitti ve 1961'de Türkiye'ye döndü. 1963 yılında Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ni kurdu. 1965 yılında İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde görevlendirildi. 1967'de İtalyan hükümeti bursu ile Roma Merkez Restorasyon Enstitüsü’nde çalıştı ve sertifika aldı. 1949 yılından beri pek çok karma sergilere katıldı.
İhsan Şurdum, 1976 yılı devlet sergisinde Başarı Ödülü aldı. 1978’de Belçika hükümetinin davetlisi olarak Belçika’ da mesleki araştırma yaptı. 1982’de Mimar Sinan Üniversitesi’nde Restorasyon Atölyesi’ni kurdu. 1995’te emekli oldu. İlk kişisel sergisini 1975’te, son kişisel sergisini de 1999’da açtı. İstanbul, Ankara ve İzmir müzelerinde eserleri bulunan sanatçı 2021 senesinde hayata veda etmiştir."
HAMİT GÖRELE (1903-1980)
"Portre". İmzalı. Karton üzeri yağlıboya. 40x30 cm.
SÜLEYMAN SAMİ (19.yy)
"Küçük Ayasofya". Eski Türkçe imzalı. 37x46 cm. Tuval üzeri yağlıboya.
MORENO (19.yy)
"Enteriyör".İmzalı, tuval üzeri yağlıboya, 19.yüzyıl, 46 x 38 cm.
ABDULLAH ŞEVKİ (19.yy)
"Sokak Satıcısı".Eski Türkçe imzalı, 31x23 cm. 19.yüzyıl. Tuval üzeri yağlıboya.
ABDULLAH ŞEVKİ (19.yy)
"Meyveci", imzalı,orjinal çerçeveli, mukavvaya marufle tuval üzeri yağlıboya, 26x18 cm.
ABDULLAH ŞEVKİ (19.yy)
"Bıçak Bileyicisi", imzalı, orijinal çerçeveli, mukavvaya marufle tuval üzeri yağlıboya, 26x18 cm.
AGNES EGER (d.1878)
"Anadolu" .1919 tarihli. İmzalı. Mukavva üzeri yağlıboya. 34x28 cm.
NACİ KALMUKOĞLU (1896-1956)
"İstanbul'da Bahar Dalları". İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya (kartona marufle). 35 x 45 cm. *Yüksek Ressam/Restoratör Bayram Karşit onaylıdır.
HASAN VECİH BEREKETOĞLU (1895-1971)
"Ankara". İmzalı. Ahşap üzeri yağlıboya. 33x41 cm. *Yüksek Ressam/Restoratör Bayram Karşit onaylıdır.
"Türk İzlenimcileri olarak tanınan 1914 Kuşağı ressamlarındandır. İstanbul’da Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gören sanatçı, resim sanatına olan ilgisi sonucu Galatasaray Sergileri’ne de eser vermeye başlamış ve bu sergilerde Halil Paşa’nın ilgisini çekerek ilk resim derslerini 1916- 1920 yılları arasında Halil Paşa’dan almıştır. 1922 yılında Paris’e giderek Julian Akademisi’ne devam etmiştir. İstanbul’a döndükten sonra bir süre Halkevleri Güzel Sanatlar Bölümü başkanlığı görevini yürüten Bereketoğlu, eşinin 1943 yılındaki ölümünden sonra Ankara’ya yerleşerek 1943-1950 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı Dairesi müdürlüğü yapmıştır. 1950 yılında tekrar İstanbul’a dönen sanatçı, burada 1968 yılına kadar Güzel Sanatlar Birliği yöneticisi olarak çalışmıştır.
Yapıtlarında diğer 1914 Kuşağı sanatçılarına nazaran daha soluk renkleri tercih etmiş, özellikle bej ve gri tonlarını sıklıkla kullanmıştır. İlk sergisini 1922 yılında Rodos’ta açan ressam, daha sonra Ankara ve İstanbul’daki çok sayıda karma sergiye katılmıştır. O günkü adıyla Türk Ressamlar Cemiyeti’nin Galatasaray’da ve Ankara’da açtığı sergilere en çok eserle katılan sanatçı Bereketoğlu olmuştur. Sanatçının evinin bulunduğu Caddebostan Yıldız Sokağı’nın ismi ölümünden sonra H. V. Bereketoğlu olarak değiştirilmiştir."
KADRİ ATAMAL (1903-1988)
Peyzaj, duralit üzeri yağlıboya, 39x45 cm, imzalı.
CELAL UZEL (1901-1965)
"Topkapı Sarayı". İmzalı. Tuval üzerine yağlıboya.1962 tarihli. 65x54 cm
J. PAVLIKIEVICH
"İstanbul'da Pazaryeri". İmzalı, 1936 tarihli, karton üzerine suluboya, 44x28 cm.
"1920'lerde İstanbul'da bulunmuş ve birçok eser yapmıştır. Rus asıllı oryantalist sanatçı suluboyaları ile tanınmaktadır.Amerika'da büyük koleksiyonlarda tabloları bulunmakta ve resimleri birçok kitapta kapak olarak yer almaktadır."
ARAM BAKALİAN (1878-1959)
"III.Ahmed Çeşmesi-İstanbul". İmzalı. 35x26 cm. Tuval üzeri yağlıboya (ahşapa marufle)
HAMİT GÖRELE (1903-1980)
"Balıkçılar". İmzalı. Karton üzerine yağlıboya. 32x42 cm. *Yüksek Ressam/Restoratör Bayram Karşit onaylıdır.
ŞEFİK BURSALI (1903-1990)
"Girne", imzalı, Tuval üzeri yağlıboya, "Kadirbilir Sayın Nil Hayal ve Musa Demirkazık Ailesine" ithaflı, 1985 tarihli, 35x42 cm ( Çerçeveli : 55x62 cm)
"1903 yılında Bursa’da doğan Şefik Bursalı, hocaları olan İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Feyhaman Duran, Namık İsmail ve Avni Lifij’in Türk Ressamlar Birliği sergilerine öğrenciyken katılmaya başladı. Daha sonra Avrupa’ya giden Bursalı birçok sanat merkezinde çalışma imkânı buldu. İzmir, Konya ve İstanbul liselerinde öğretmenlik yaptı. 1934-1936 yılları arasında Konya’da step karakterini yansıtan Selçuk, Mevlana konulu resimleriyle ün kazandı.
1937-1938 yılları arasında Atatürk’ün arzusuyla eserlerini Moskova, Leningrad, Kiev, Bükreş, Belgrat, Atina ve Paris şehirlerinde sergiledi. Avrupa’nın diğer şehirlerinde de sergilere katıldı ve olumlu eleştiriler aldı. Ressam 20 Nisan 1990 tarihinde vefat etti.Şefik Bursalı'nın ölümünden sonra yaşadığı ev müzeye dönüştürüldü. Bursa’da bir sokağa ve sanat galerisine ressamın adı verildi.
Şefik Bursalı'nın İstanbul, Erzurum, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Konya’dan yaptığı manzaralar, Anadolu manzara dağarcığında önemli bir yer tuttu.Nü, portre ve natürmortlar da yapan Bursalı, klasik değerlerle, denge ve uyumu gözeterek, herhangi bir ekol ya da üsluba bağlı kalmaksızın çalıştı."
RUHİ AREL (1880-1931)
"Deniz Savaşı", imzalı, karton üzeri guaj, 33x40 cm.
İBRAHİM SAFİ (1898-1983)
"Portre" (Hocayı Sani Farabi) ". Tarihi Şahsiyetler Serisi, 40x33 cm, duralit üzeri yağlıboya.
ŞERİF RENKGÖRÜR (1887-1947)
"Portre". Çok nadir. İmzalı. 31x25 cm. Karton üzeri yağlıboya.
SELAMİ BARUTÇU (1897-?)
"Balıkçılar", imzalı, tuval üzeri yağlıboya, 30x40 cm.
KASİMİR RUBOLOWSKİ (1915-1993)
Natürmort, imzalı, tuval üzeri yağlıboya, 35x27 cm.
ARİF KAPTAN (1906-1982)
"Soyut Peyzaj".İmzalı, 1963 tarihli, kağıt üzeri suluboya, 22x33 cm.
AHMET DOĞUER (1890-1945)
Peyzaj. İmzalı, karton üzeri yağlıboya, 1940 tarihli, 33x41 cm.
SAİM ÖZEREN (1900-1964)
Peyzaj. Karton üzeri yağlıboya, imzalı, 34x48 cm, arkası ithaflı.
ADİL DOĞANÇAY (1900-1990)
"Natürmort". İmzalı. Tuval üzeri yağlıboya. 50x40 cm.
"1900 yılında İstanbul’da doğdu. Babası Tüccar Ali Bey’dir. Eyüp Askeri Rüştiyesi’nde Binbaşı Şerif Renkgörür’den, Harita Mektebi’nde ise Diyarbakırlı Tahsin’den resim dersleri alan Adil Doğançay, asker ressamlar kuşağının son üyelerindendir. Topografya subayı olması nedeniyle Anadolu’nun pek çok yerini gezen ressam, eserlerinin çoğunu bu geziler sırasında açık havada üretmiştir. Başta DRHS’ler olmak üzere, Emekli Ressam Subaylar, Haritacı Subaylar, Güzel Sanatlar Birliği ve Türkiye ressamlar Cemiyeti’nin sergilerine katıldı. Bir ara Amerika’ya gitti, oradaki sanat akımlarını yakından izledi, çalışmalarda bulundu.
Ağırlıklı olarak tuval üzerine yağlıboya çalışan ressam, İzlenimci üslupta manzaralar, deniz peyzajları ve natürmortlar gerçekleştirmiştir. Önceleri detaya inerek realist çizgi izleyen sanatçı, daha sonraları empresyonist bir anlayışa yönelerek yağlı boya tekniğiyle kır ve deniz manzaraları üretti. Sanat yaşamı boyunca Devlet Resim Heykel Müzesi, Emekli Ressam Subaylar Derneği, Haritacı Subaylar Birliği, Güzel Sanatlar Birliği ve Türkiye Ressamlar Cemiyeti’nin düzenlediği sergilere resim veren Adil Doğançay’ın yapıtlarının bir bölümü oğlu ressam Burhan Doğançay tarafından 2004 yılında İstanbul’da kurulan Doğançay Müzesi’nde sergilenmektedir."
GÜL PINAR
"Tekneler".İmzalı.1994 tarihli. Karton üzeri yağlıboya. 30x40 cm.